خمیردندان

خمیر دندان طبیعی ، خمیر دندان روزانه ، خمیر دندان سفید کننده

خمیردندان

خمیر دندان طبیعی ، خمیر دندان روزانه ، خمیر دندان سفید کننده

  • ۰
  • ۰

دهانشویه خانگی با رزماری : گیاهان معطر، به دلیل داشتن ترکیبات ضدآلودگی، پاک ­کننده و آرامش ­بخش، استفاده گسترده­ای در ساخت محصولات بهداشتی دهان و دندان دارند. رزماری، یکی از بهترین گیاهان معطر، با ویژگی­ های منحصر­ به­ فرد برای بهداشت دهان و درمان مشکلات دندان و لثه است. در این مقاله به بررسی خواص رزماری برای سلامت دهان و دندان می­پردازیم و طرز ساخت دهانشویه خانگی با رزماری را شرح می­دهیم.

خواص رزماری برای سلامت دهان و دندان

رزماری نه تنها دارای رایحه­ ای معطر و دل­ انگیز است و طعم مطبوعی به غذا می­بخشد، بلکه دارای خواص متعددی برای سلامتی بدن و دهان است. رزماری منبع خوبی از مواد مغذی همچون آهن، کلسیم، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین B6 است و به همین دلیل، قرن­هاست که برای درمان بسیاری از بیماری­ها از آن استفاده شده ­است. رزماری دارای ترکیبات آنتی­اکسیدان و ضد التهاب است و به ارتقای سیستم ایمنی بدن کمک می­کند.

فعالیت ضد باکتری روغن رزماری

عصاره رزماری دارای ترکیبات ضد باکتری است و می­تواند با عفونت­های باکتریایی و خصوصا عفونت­های استافیلوکوکی مقابله کند. همچنین رزماری دارای اثر ضدعفونی کننده و گندزدا است. از این رو در درمان و کنترل عفونت­های دهان، بسیار کمک­ کننده است.

استفاده از خمیردندان ارگانیک رزماری یا دهانشویه رزماری، باکتری­های عامل پوسیدگی موجود در دهان را از بین می­برد. باکتری­های عامل پوسیدگی دندان عموما شامل گونه­ های Streptococcus mutans،  Streptococcus Sobrinus و Lactobacilli هستند. حذف باکتری­های عامل پوسیدگی، موجب از بین بردن بوی بد دهان، پیشگیری از تشکیل پلاک و مشکلات جزئی دندان­ها خواهدشد.

کمک به سلامت لثه

نتایج یک تحقیق علمی ثابت کرده­است، استفاده از خمیردندان ارگانیک ساخته­ شده بر پایه رزماری، تأثیرات بسیار موفقی در مهار تحلیل رفتگی لثه و خونریزی لثه داشته­ است. همچنین در این مطالعه ثابت شد، خمیردندان رزماری می­تواند باکتری­های مولد جرم و پلاک را تا حد زیادی از بین ببرد.

این اثرات درمانی، به دلیل وجود خواص آنتی میکروبیال و ضدالتهابی رزماری است. در این تحقیق مشخص شد، خمیردندان رزماری، در مقایسه با خمیردندان­های معمولی فلورایدی، اثر درمانی موفق­تری بر درمان مشکلات لثه و دندان­ها دارد.

دهانشویه خانگی رزماری

برای افزایش سلامت دهان و دندان با رزماری، می­توانید به سادگی در منزل، دهانشویه خانگی رزماری را تهیه کرده و به جای دهانشویه ­های صنعتی از آن استفاده کنید.

طرز تهیه دهانشویه رزماری

  • ۵/۴ فنجان آب را بجوشانید.
  • یک و نیم قاشق چای­خوری برگ رزماری و به همان مقدار دانه انیسه به آب درحال جوش اضافه کنید و پس از لحظاتی مخلوط را از روی حرارت بردارید.
  • اجازه دهید محلول خنک شود.
  • محلول تهیه شده را در ظرف تمیز، خشک و تیره نگهداری کنید. این دهانشویه به مدت یک ماه در یخچال قابل نگهداری است.

حتما بخوانید:

تأثیر عسل و موم عسل بر دندان

دهانشویه خانگی با رزماری

خمیردندان رزماری خانگی

مسواک زدن با خمیردندان خانگی رزماری می­تواند خواص بی­نظیر این گیاه را به دندان­های شما هدیه دهد، از پوسیدگی دندان­ها جلوگیری کند و بوی بد دهان را برطرف نماید.

با استفاده از خمیردندان­ های خانگی، می­توانید خطرات ناشی از مصرف مواد شیمیایی موجود در خمیردندان­ های صنعتی و مسمومیت فلورایدی را به حداقل برسانید.

طرز تهیه خمیردندان رزماری در خانه

  • سه قاشق غذاخوری روغن نارگیل خوراکی
  • دو قاشق غذاخوری جوش شیرین
  • ۱۵ قطره عصاره اوکالیپتوس
  • ۱۵ قطره عصاره رزماری

دستور جایگزین برای تهیه خمیردندان خانگی

  • یک قسمت نمک دریا (اگر طعم شور آن را دوست ندارید، می­توانید آن را حذف کنید)
  • شش قسمت جوش شیرین بدون آلومینیوم
  • آب مقطر یا آب جوشیده به میزان دلخواه
  • عصاره رزماری

یک قسمت نمک دریا  و شش قسمت جوش شیرین بدون بدون آلومینیوم را در آسیاب برقی ریخته و به مدت ۳۰ ثانیه به خوبی آسیاب کنید. برای ایجاد حداکثر ثأثیرات ضدعفونی­ کننده و ضدباکتری، مقداری عصاره رزماری به این مخلوط اضافه کنید و پس از افزودن مقدار دلخواه آب مقطر، حداقل به مدت دو دقیقه با آن مسواک زده و سپس آبکشی کنید. مسواک زدن با این مخلوط، باکتری­های موجود روی سطح دندان­ها و دهان را از بین می­برد و حس تازگی و پاکیزگی را در دهان ایجاد می­کند.

خمیردندان ارگانیک یا خمیردندان صنعتی؟

رزماری به دلیل وجود ترکیبات ضد باکتری و ضد میکروب، نقش مؤثری در جلوگیری از پوسیدگی دندان و جلوگیری از ایجاد پلاک بر روی دندان­ها دارد.

خمیردندان­ های غیرارگانیک و دهانشویه­ ها، حاوی مواد شیمیایی خطرناکی همچون تری کلوزان، سدیم لوریل سولفات، شیرین­ کننده ­های مصنوعی، رنگ­های خوراکی صنعتی، پروپیلین گلیکول و … هستند. مصرف این مواد در درازمدت اثرات مخربی بر سلامت بدن خواهدداشت و در بعضی موارد، بیماری­های بدخیمی را ایجاد می­کند.

خمیردندان­ و دهانشویه رزماری، فرآورده­ هایی طبیعی و فاقد مواد سمی هستند که می­توانند جایگزین مناسبی برای انواع محصولات شیمیایی، خمیردندان­ها و دهانشویه ­های صنعتی باشند.

  • ۹۹/۰۸/۱۰
  • مجید پورسادات

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی